fbpx
skip to Main Content

Boligjob-ordningen – håndværkerfradrag 2018

 

Udvendigt malerarbejde (bortset fra tag), fx:

  • Maling af vinduesrammer (udvendigt).
  • Maling af døre (udvendigt).
  • Maling af ydervægge (udvendigt).
Fradrag for malerarbejde

Du kan få håndværkerfradrag uanset, om du har ejet eller lejet din bolig. Der er dog tre betingelser:

  • Du skal selv betale for arbejdet.
  • Du skal have ret til at vedligeholde boligen (ved vedligeholdelsesarbejde).
  • Du skal bo i boligen, mens arbejdet bliver udført.

I alle tilfælde skal arbejdet være omfattet af listen over godkendte ydelser med håndværkerfradrag.

Husk, at håndværkerfradraget ikke kan bruges i forbindelse med nybyggeri. Det dækker alene reparation og vedligeholdelse af eksisterende boliger.
Sommerhuse: Ejer flere personer det samme sommerhus, kan alle de ejere, der betaler ejendomsværdiskat, få det årlige håndværkerfradrag for lønudgifter til arbejde udført i sommerhuset. Det betyder f.eks., hvis 4 personer i fællesskab ejer et sommerhus, og alle betaler ejendomsværdiskat, så har de tilsammen et fradrag på 72.000 kr. Er de 4 ejere tilmed gift, kan deres ægtefæller også få håndværkerfradrag for arbejde i sommerhuset.
Vær dog opmærksom, at du kun har ét årligt fradrag. Du kan du selv vælge, hvordan du fordeler det mellem din helårsbolig og dit sommerhus.

Du kan læse mere hos skat tryk her.

Det forventes, at håndværkerfradraget (servicefradraget) ændres og bliver permanent fra 2018. Du kan læse om de nye regler hos SKAT, når loven er vedtaget. 

Håndværkerfradraget (servicefradraget) for 2016 og 2017 giver fradrag på op til 6.000 kr. pr. person for serviceydelser i hjemmet, mens håndværksydelser giver fradrag på op til 12.000 kr. pr. person.

Du kan kun få fradrag for arbejdsløn, og arbejdet skal stå på listen over godkendte ydelser.

Du kan få fradrag i 2017 for arbejde udført i 2017, hvis det er betalt senest den 28. februar 2018. Det gælder uanset, om du har betalt med betalingskort, på indbetalingskort, via netbank, i banken eller på posthuset. Betaling med kontanter giver ikke fradrag.

Back To Top